Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från december 3, 2010

Soft gingerbreadpastry (sorry it's in Swedish)

Pepparkaksbakelser i långpanna   4 ägg 5 dl socker 5 dl mjöl 1 tsk bikarbonat 2 msk kanel 2 tsk ingefära (mald torkad) 2 tsk malda nejlikor 1-2 tsk mald kardemumma 3 dl gräddfil 100 g smält smör Rårörda lingon (glömde det sist men har nu korrigerat in det) Jag hade i kanske 1/2 dl drygt vilket gör att den blir väldigt saftig och god. Garnering: 100 g smör 2 msk pressad apelsinsaft (färsk) Cest från apelsinen (kan uteslutas) 4 dl florsocker Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt allt det torra och rör om. Tillsätt gräddfil och smält smör. Blanda väl. Häll smeten i långpanna klädd med smort bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i 30-45 minuter. Känn efter eftersom ugnarna är olika. Stickan ska vara torr. Under tiden blandar du samman ingredienserna till garneringen och blandar länge med elvisp eller sked. Smöret ska alltså inte smältas utan vara rumsvarmt. Låt kakan kallna innan du brer på garneringen. Skär sedan ...