Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 29, 2015

Green asparagus soup

One of my favorite soups is green asparagus soup. I especially love soups this time of the year. It's warm and tasty and just what you need when it's cold outside. This soup you can actually eat all year round I think because it's so good and very easy to make. Grön sparrissoppa (4 port) 500 g grön sparris 3-5 st schalottenlökar 5 dl vispgrädde 5 dl kycklingfond (eller buljong) 1 dl vitt vin 1 nypa salt 1 nypa peppar Smör Skala sparrisen och skär i centimeterlånga bitar. Om sparrisen är färsk så behöver du inte skala den bara ta bort nedre ändan av sparrisen. Lämna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Koka sparrisbitarna och topparna i 3-4 minuter. Häll bort vattnet. Skala och hacka löken. Fräs den lätt i en kastrull med lite smör (gärna samma kastrull som du kokade sparrisen i). Häll över vin och fond samt grädde och koka upp. Lägg i sparrisen och låt koka ca 10 minuter. Kör med mixerstav till slät konsistens. S