Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 26, 2015

And now dessert....

I promised I would give you the dessert recipe as well and here it is: Froozen cheesecake in a pot :-) It's kind of messy to do, lot of mixing but the result is so good . Froozen cheesecake (ca 6-8 port) 3 ägg 1,5 dl socker 2 tsk vaniljsocker 200 g Philadelphia ost 3 dl vispgrädde Ca 10 st digestivekex kex 50 g smör Samt 1 form med löstagbar kant ca 20-26 cm i diameter. Krossa digestivekexen. Jag brukar lägga dem i en fryspåse och sen kavla sönder dem med brödkaveln. Smält 50 g smör och blanda ner kexsmulorna i smöret och rör om. Tips! Du kan använda samma visp och krokar om du börjar med att vispa äggvitorna! Dela äggen. Lägg äggulorna i en lite större bunke och häll äggvitorna i en annan lite mindre bunke. (Den bunken som äggvitorna är i måste vara torr och fettfri!) Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lagom fast. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa till en ljus fin pösig sm