Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juni 6, 2011

Swedish National Day and recipe

Today is the Swedish National Day and I baked a rhubarbcake and I made a salmongratin for dinner. It was really good, if I may say so myself :-) The salmongratin   Since putting this photo on Facebook there are some that wants the recipe so I will place a link to the recipe here: OK it didn't work but it's on the upper post. Good Luck and I'm sorry it's in Swedish.

Recipe

Ca 4 personer Ingredienser 600 g lax i 4 bitar 1 paket babyspenat (färsk) Riven västerbottenost Salt och peppar   Sås: 2 msk smör 2 msk mjöl 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 dl vitt vin 3 dl grädde Salt och peppar   Potatismos: 1 kg potatis (mjölig) Smör Mjölk 1 st äggula Riven västerbottenost Salt o peppar   Lägg spenaten i botten på en smord ugnsform. Lägg laxskivorna ovanpå, salta och peppra. Strö över riven västerbottenost.   Skala potatis och skär i mindre bitar. Koka tills de är mjuka. Stampa moset, tillsätt smör och varm mjölk tills moset är fluffigt men fast. Tillsätt äggulan, rör och tillsätt sist västerbottenosten och rör allt fluffigt. Lägg i klickar runt laxen.   Såsen: Smält smöret. Rör ner mjölet under vispning. Rör ner övriga ingredienser under vispning. Ta gärna av kastrullen från värmen under detta moment så att du är säker på att du inte får klumpar i såsen. Låt sjuda tills den tjocknat. Smaka av med salt och